Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Δυο κείμενα για το Μακεδονικό

Φθίνον Έθνος *

Διαστρεβλώνετε όσα γράφω, συνειδητά οι "Μακεδονομάχοι" του καρναβαλιού. Σας δείχνω τον Άνθιμο με τον Μιχαλολιάκο, σας μιλάω για την αγραμματοσύνη του... ριψάσπι στρατηγού που θέλει να γίνει αρχηγός και εσείς μου αναφέρετε τον Μακρυγιάννη θεωρώντας τον αγράμματο! Μπερδεύοντας τον πατριωτισμό με το κιτς. Και το εθνικό συμφέρον με τις Απόκριες ή τις ιδεοληψίες. Ντροπή...(Παρεμπιπτόντως σάς θυμίζω πως ο Σεφέρης θεωρεί τον Μακρυγιάννη μεγάλο τεχνίτη της γλώσσας) .
Εν τοιαύτη περιπτώσει όμως κι εγώ αναφέρω τον Ρήγα, τον Κοραή, τον Παπαδιαμάντη ή τον Εμπειρίκο. Όσο για τις λέξεις για τις οποίες αδιαφορείτε, ή επιτρέπετε να βεβηλώνονται, είναι η γλώσσα μας γλυκείς μου προγλωσσσικοί! Η πιο βαθιά μας πατρίδα. Διότι "Μήγαρις έχω τίποτε άλλο πάρεξ ελευθερία και γλώσσα;". Εγέρθητος Ρε!!!
 

ΥΓ. 500.000 το πρωί στο Συλλαλητήριο, 4.000.000 το βράδυ στο Σαρβάιβορ. Οι Σκοπιανοί μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.
* Είναι ο τίτλος της ομιλίας μου την προσεχή Παρασκευή στο συνέδριο για τον Παναγιώτη Κονδύλη που θα γίνει στην αρχαία Ολυμπία υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

 

Χωρίς ταμπέλες

Προσωπικά δεν θα πήγαινα σε ένα Συλλαλητήριο που θα μιλούσαν ο Άνθιμος και ο στρατηγός που λέει... ριψάσπις. Για μένα η γραφικότητα, η αγραμματοσύνη και το αντιαισθητικό δεν αποτελούν παράπλευρες απώλειες.
Επίσης πιστεύω πως εδώ και χρόνια επιμένουμε στο λάθος σύνθημα : Η Μακεδονία είναι ελληνική. Επειδή γεωγραφικά δεν είναι. Και επειδή μπερδεύουμε την ιστορία με την γεωγραφία. Κατά τα άλλα το Συλλαλητήριο άλλαξε σαφώς τα πολιτικά δεδομένα εντός και εκτός. Ο Τσίπρας αναδεικνύεται erga omnes ως ο μόνος πολιτικός που μπορεί να λύσει το πρόβλημα όντας μετριοπαθής και αντιλαϊκιστής(!). Επίσης καθίσταται de facto o φυσικός αρχηγός της Κεντροδεξιάς ενώ στην άλλη πλευρά του φεγγαριού το πάνω χέρι παίρνουν οι ακροδεξιοί. Ενώ οι συσπειρώσεις προκαλούν αντισυσπειρώσεις. Βούτυρο δηλαδή στο ψωμί και τις φιλοδοξίες του Αλέξη.
Συμπέρασμα : Ο Μητσοτάκης έχει τεράστιο πρόβλημα εντός και εκτός, ο Καμμένος δεν μπορεί να κάνει άλλη κωλοτούμπα ενώ στη λαϊκή συνείδηση περισσεύουν ο θυμός, η πίκρα και το αίσθημα μιας διαρκούς αδικίας. Τούτων δοθέντων η μακεδονική Σαλάτα έχει από όλα : Πιέσεις των ΗΠΑ, αφόρητο παρασκήνιο από το ΝΑΤΟ, παρέμβαση από την Ρωσία, απειλές από την Τουρκία και τακτικισμούς από τα Σκόπια. Εν ολίγοις ασφυξία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου