Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Το Βασίλειο της Σαχλαμάρας



Στην Ελλάδα η εκμετάλλευση της σαχλαμάρας είναι το πιο επικερδές επάγγελμα στη χώρα. Το είδος παράγεται εν αφθονία και αναπαράγεται έως εμετού. Όποιος παρακολουθεί “σατιρικές” εκπομπές στο ραδιόφωνο ή τη τηλεόραση κατανοεί τι θέλω να πω. Κάποιοι, ευφυείς πλην κυνικοί και αδίστακτοι τύποι, κάνουν καριέρα – ο Θεός να την ονομάσει – αλιεύοντας συ-στη-μα-τι-κά την όποια χυδαιότητα εμφανίζεται στην trash tv ή λέγεται ως κακοφωνία στους άπειρους σταθμούς ερτζιανών που διατίθεται η πατρίς. Σε βαθμό ώστε ώστε και ο τελευταίος κάτοικος να πληροφορηθεί εκών-άκων – η νοσηρή επανάληψη, ο απηνής βομβαρδισμός της βλακείας θα πλήξουν τον “άμαχο” πληθυσμό ούτως ή άλλως – τι είπε η πορνοντίβα του συρμού ή το τηλενούμερο που ζει τα δικά του δεκαπέντε λεπτά διασημότητας προτού κατακρημνισθεί στο τίποτε απ' όπου προήλθε. Αλλά και την πιο πρόσφατη ατάκα που εκστόμισε ο δείνα εκπρόσωπος του κοινοβουλίου που ελλείψει παιδείας, προμοτάρει ιταμά την αμάθειά του.
Σε αυτό το σκηνικό δεν είναι να απορεί κανείς για την κακογουστιά, την αγραμματοσύνη και τη λατρεία του ασήμαντου που εμφιλοχωρεί τόσο στις νεόπλουτες ελίτ ή την πολιτική ηγεσία της χώρας όσο και στο λούμπεν προλεταριάτο το οποίο πάντως ψωμίζεται ισότιμα και δημοκρατικά από τα σκουπίδια που καταναλώνουν οι κύριοι του.
Τα πλήθη αποθεώνουν τον Λαζόπουλο όταν “σατιρίζει” ομού μετά της δεσποινίς Πάνιας ένα κοινωνικό ερείπιο που έπεσε τα νύχια τους και σε αυτή την ανθρωποφαγία δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να διαμαρτυρηθεί. Αφήστε που κάποιοι μπορεί να το θεώρησαν και προοδευτικότητα. Ο Λαζόπουλος, ας μην ξεχνάμε, έγινε μήλο της έριδας ώστε να εκπροσωπηθεί τους “προοδευτικούς” στο ευρωκοινοβούλιο και είναι πιά ο κατ' εξοχήν διανοούμενος του ΣΥΡΙΖΑ. O tempora ω μόρτες!

3 σχόλια:

  1. Σάτιρα.....νομίζω στην τηλεόραση και ραδιόφωνο δεν υπάρχει.....η σάτιρα δεν έχει αφεντικά.....είναι απόλυτη ελευθερία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ζητούμενο είναι πως αναστηλώνουμε τα κοινωνικά ερείπια. Σωστή η κριτική αλλά δεν φτάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή