Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Άντε Αλέξη ...!



Εικόνες και πληροφορίες ανάκατες, σύγχυση, σκέψεις πανικού, αισθήματα ντροπής και απόγνωσης, αδιέξοδα που επιμένουν. Σαν καλειδοσκόπιο οι γνωστοί-άγνωστοι να ξαναπυρπολούν το Σύνταγμα, να πετούν μολότοφ στη Μεγάλη Βρετανία -μέσα δουλεύει ο ανιψιός μου γκρουμ- η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να στέκεται αλληλεγγύα προς τα Εξάρχεια και να ζητεί την αποπομπή του Πανούση -παλιά μου τέχνη κόσκινο-, η Βαλαβάνη να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα με τις καταθέσεις της στο εξωτερικό, οι Σταθάκης - Τσακαλώτος να μην έχουν ανακοινώσει αν επαναπάτρισαν τις δικές τους καταθέσεις  για να δώσουν το καλό παράδειγμα στους πολίτες, ο Τσίπρας να βολοδέρνει ανάμεσα στα ανεπίτρεπτα προεκλογικά ψεύδη και στη αδήριτη μετεκλογική πραγματικότητα, ανάμεσα στην ιστορική ευθύνη και στις ίντριγκες των θρασύδειλων συντρόφων του,ανάμεσα στους ιδεοληπτικούς και τους γέροντες της Κουμουνδούρου και την ιστορική του υποχρέωση να απευθυνθεί στους ευρωπαϊστές του κεντρώου χώρου που τον στηρίζουν ως κυβέρνηση παρότι είναι μειοψηφία. Δηλαδή στον Σταύρο Δήμα -τον οποίον αφρόνως απέκλεισε-, τον Αρίστο Δοξιάδη, τη Μαριέτα Γιαννάκου, αλλά και τον Τάσο Γιαννίτση, τον Φλωρίδη, τον Αλέκο Παπαδόπουλο, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Σπύρο Λυκούδη, τον Λαοκράτη Βάσση, τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά, κ.α. ώστε να φτιάξει ένα αξιόμαχο, πολυκομματικό σχήμα που θα τρέξει άμεσα το πρόγραμμα και θα ανατάξει τη χώρα. Τους εχθρούς μας τους ξέρουμε. Καιρός να αξιοποιήσουμε τους φίλους μας και να δημιουργήσουμε συμμαχίες εντός και εκτός. Μακριά από τακτικισμούς ή μικρομεγαλισμούς. 

Αλέξη, η στήριξη των ΗΠΑ είναι ένα σοβαρό όπλο αλλά δεν φτάνει.Η γεωστρατηγική θέση της χώρας δεν αρκεί για να αποτρέπει όλα τα δεινά .Μια Ελλάδα εκτός Ευρώπης είναι ανέλπιστο δώρο προς κάθε γείτονα μας,ιδιαίτερα εξ ανατολών. Πρέπει κι εσύ να αποδείξεις πως εκτός απο λαοφιλής δημεγέρτης είσαι και ηγέτης. Όχι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρωθυπουργός ευθύνης μιας ολόκληρης χώρας.Σ'ένα εξαιρετικά περίπλοκο περιβάλλον . Τα λάθη σου τα ξέρεις. Έμαθες από αυτά; Το άμεσο περιβάλλον σου είναι ολέθριο και σε κατέστησε εύκολο θύμα στα χέρια του Σόιμπλε και του διεθνούς τυχοδιωκτικού κεφαλαίου. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλος στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό για να φορέσει τα δικά σου παπούτσια. Πράγμα που θα πει απλά, αφού μόνος σου αυτοεγκλωβίστηκες, σου απαγορεύεται να παραιτηθείς. Οφείλεις να κυβερνήσεις χωρίς εξισορροπητικά παιχνίδια ή μικροστρατηγικές. Οφείλεις να υπερασπιστείς το πρόγραμμα που εσύ ψήφισες, να στηρίξεις το ΝΑΙ που εσύ λοιδόρησες επειδή ακόμη καιροφυλακτούν οι υπέρμαχοι της δραχμής και οι δορυφόροι του Σόιμπλε. Μόλις χτες ο Χάμπερμας προέβη σε μια συνταρακτική δήλωση μιλώντας για τη μαύρη νύχτα του γερμανικού κυβερνητικού Συνασπισμού ο οποίος διέγραψε με το αδυσώπητό κυνήγι της Ελλάδας,60 χρόνια προοδευτικής παράδοσης της χώρας του. Αυτό που δεν είπε,ήταν οι τεράστιες ευθύνες του Μπαρουφάκη ο οποίος πάντως σε μάγεψε!
Φίλε Αλέξη, σε ξέρω από 18 χρονών, και αναγνωρίζω πως μπορείς και να επιβιώνεις και να προσαρμόζεσαι και, πρωτίστως, να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Είσαι ένας Γκαστόνε της πολιτικής αν και ό,τι πέτυχες δεν ήταν απλά θέμα τύχης. Καλώς ή κακώς  παίζεις χωρίς αντίπαλο. Πρόσεχε τους φίλους σου, τους εχθρούς τους ξέρεις. Μην τους επιτρέψεις να βλάψουν κι εσένα και την πατρίδα. 

Προχτές οι φωτιές στο Σύνταγμα, τώρα οι εμπρηστές του Υμηττού καθιστούν ακόμα πιο ζοφερή τη κόλαση που ζούμε σε αυτό το φονικό καλοκαίρι. Προδότες; Ψυχασθενείς; Πράκτορες; Εραστές του χάους και της καταστροφής; Ακροαριστεροί ή ακροδεξιοί που θέλουν να εξαφανίσουν όσα περιτρίμματα πολιτείας και κράτους έχουν απομείνει; Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι πως εσύ και μόνο εσύ φέρεις πιά την αποκλειστική ευθύνη για τη σωτηρία του τόπου...

ΥΓ. 1 Να και μια καλή επιλογή, ο διπλωμάτης-ποιητής Γιώργος Βέης πρεσβευτής μας στην UNESCO. Ας προτάξουμε επιτέλους τον πολιτισμό ουσιαστικά και όχι μέσα από κομματικές σπέκουλες ή ατάλαντους πολιτιστικάριους. 

ΥΓ. 2 Ειλικρινά πιστεύω πως ο Μπαρουφάκης πρέπει να λογοδοτήσει, τουλάχιστον, ενώπιον της Βουλής για όσα καταστροφικά έπραξε ή δεν έπραξε στους πέντε μήνες της υπουργίας του καταφέροντας ανεπούλωτες πληγές στο σώμα της εθνικής οικονομίας, παρασύροντας όλη τη κυβέρνηση σε λάθος στόχους και γελοιοποιώντας διεθνώς τη χώρα. Αλέξη, ψώνισες τον Βαρουφάκη από του Αυτιά και του Παπαδάκη, απ´ όπου εξάλλου τον γνώρισε και ο τελευταίος μικροαστός τηλεθεατής.Οι ευθύνες του Αντέννα και του Σκάι σχετικά είναι τεράστιες όπως και των υπόλοιπων ΜΜΕ ως προς το πως και το που παρέχουν το βήμα-εξουσία το οποίο διαθέτουν.Το δήθεν που απεχθάνομαι, αισθητικό, κοινωνικό, πολιτικό και δυστυχώς και επιστημονικό, σε όλη του την ουτιδανή  αμετροέπεια. Σε θυμάμαι να παρουσιάζεις ένα του βιβλίο πριν από δυόμισι περίπου χρόνια μαζί με τους αστέρες του Σκάι και της Καθημερινής, Μπάμπη Παπαδημητρίου και Νίκο Ξυδάκη, τον νυν υπουργό και υπερασπιστή των συμφερόντων του εφοπλιστή Διαμαντίδη (από τότε άρχισε η κόντρα μας). Ήρθε και έδεσε το γλυκό. Επειδή είμαι φυσιογνωμιστής, θαύμαζα στο πάνελ μια φυσιολογική φάτσα, τη δική σου, ανάμεσα σε τρεις υπερφίαλες φαλάκρες. Μόνο τον Μπάμπη δεν υπουργοποίησες. Εκτός κι αν έχεις τίποτε ιδέες στον προκείμενο ανασχηματισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου