Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Η δικαίωση του πολιτικού




Το κράτος του ωραίου αντέδρασε ακαριαία. Δεν παίζουμε με θέματα αισθητικής. Το αιρετικό γκραφίτι στο ΕΜΠ ήδη καθαρίζεται. Η τάξις αποκαθίσταται, οι νόμοι λειτουργούν, οι θεσμοί ισχύουν, το κάλλος επέστρεψε στον θώκο του, το άσχημο εξοβελίζεται, η ντροπή σβήνεται, η κάθαρσις, συμβολική και ρεαλιστική, προχωρά, η πόλις πάλι κερδίζει τον αυτοσεβασμό της. Η επικίνδυνη αισθητικοποίηση του γκρίζου καταδικάζεται ως ασύμφορη και εκτός κλίματος εποχής, το άλλο γκρίζο, το διάχυτο, το χαώδες ξανακερδίσει ολοκληρωτικά. Όσο κι αν θέλει η τέχνη να λειτουργεί πολιτικά, η πούρα πολιτική δεν καταλαβαίνει από καλλιτεχνίες ή τέτοια. Εδώ είναι Μπαλκάνια. Οι λοξές ευαισθησίες συντρίβονται.  Εκτός του Μπαλτάκου του Αμβρόσιου Καλαβρύτων και του Άνθιμου Θεσσαλονίκης μπορεί τώρα και ο Άδωνις να επικροτήσει την κυβέρνηση.

ΥΓ. Που να ήξεραν οι αφελείς της όποιας εξουσίας πως το graffiti έτσι δικαιώνεται, όχι μόνο ιστορικά, όχι μόνο αισθητικά, αλλά πρωτίστως πολιτικά. Αόρατο θα είναι πιο δραστικό από ό, τι ορατό. Κι όταν οι τοίχοι ξαναποκτήσουν τη γνωστή βρώμα και αφισοκουρελαρία τους, τότε το αόρατο θα καταστεί και πολύτιμο.

Άσχετο: Ο κύριος Βαρουφάκης μετάνιωσε επειδή έγινε το σώσε στην Αθήνα, όχι διότι δεν του άρεσε η αισθητική της φωτογράφισης! Επιπλέον της επιθετικής επαιτείας και της τζάμπα μαγκιάς, είμεθα και αχάριστοι!

1 σχόλιο:

  1. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων να αφαιρούν το τεράστιο γκράφιτι που κάλυψε πριν από λίγες ημέρες το κτήριο του Πολυτεχνείου.
    Ωστόσο, λίγο πριν τις 12:00, η επιχείρηση καθαρισμού διακόπηκε, καθώς στο σημείο πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία για να μην αφαιρεθεί το γκράφιτι.
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113481895

    ΑπάντησηΔιαγραφή