Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Διάλογος για το πανεπιστήμιο

 Κι ας μην ξεχνάμε το νέο ορισμό της δεξιάς-αριστεράς υποκρισίας: Το εξάμηνο μπορεί ακόμα να σωθεί!



Κύριε Καθηγητά,
Θα ήταν άκρως διαφωτιστική η τεκμηρίωση του ισχυρισμού σας ότι ο Πρύτανης κ. Πελεγρίνης υπήρξε κάποτε "δεξιούλης".
Ευχαριστώ,
Ένας αναγνώστης και φοιτητίσκος



Κατ' αρχάς οι χαρακτηρισμοί αριστερούλης ή δεξιούλης δεν είναι αρνητικοί. Ξέρω τον Θεοδόση χρόνια, εκτιμώ το καλλιτεχνικό του ταμπεραμέντο αλλά δεν τον θυμάμαι ποτέ σε αγώνες της Αριστεράς. Εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει ποτέ ενταχθεί σε κάποιο κόμμα της Αριστεράς ενώ ο δημόσιος λόγος του υπήρξε πάντα mainstream και politically correct. Μη ξεχνάτε ότι η θεατρική του καριέρα ξεκίνησε από το Μέγαρο και τον ΔΟΛ με το πρόγραμμα MEGARON PLUS του Τατούλη. Ξέρω επίσης ότι στις πρυτανικές εκλογές τον υποστήριξαν η μισή ΔΑΠ και η μισή Αριστερά. Προσωπικά απεχθάνομαι τους δημόσιους εναγκαλισμούς και ασπασμούς με πολιτικούς αρχηγούς ή κομματικές νεολαίες. Η τρέχουσα συγκυρία έφερε κοντά Πελεγρίνη και ΣΥΡΙΖΑ. Άποψή μου, πρόκειται για ευκαιριακή σχέση, κυρίως γιατί αμφότεροι δεν αποσκοπούν στην αναβάθμιση του πανεπιστημίου αλλά σε προσωπικά κέρδη. Δεξιά υπήρξε ανέκαθεν και γνωστή καθηγήτρια της φιλοσοφικής, ηγερία σήμερα της "επανάστασης" , που κατεβάζει τους διακόπτες για να μην συνεδριάζει το συμβούλιο της σχολής. Προσωπικά, δεν μ' ενδιαφέρουν τέτοιοι "ταλιμπάν" αριστεροί. Προσωπικά με θλίβει έως θανάτου το κλειστό πανεπιστήμιο. Για το οποίο βεβαίως κάποιοι φταίνε. Ούτε είναι λύση ο λαϊκισμός και το χάιδεμα ανθρώπων που πληρώνονται από το πανεπιστήμιο χωρίς να εργάζονται εις βάρος των πολλών άξιων. Απολιτίκ είναι μάλλον ο κ. Πρύτανης αν δεν είναι αριστερούλης ή δεξιούλης. 




Κύριε Καθηγητά,
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Εμείς, αντίθετα, γνωρίζομε και μάλιστα καλά έναν Πελεγρίνη αριστερό και αγωνιστή της δημοκρατίας.
Με εκτίμηση,
Φοιτητίσκος και αναγνώστης

Λυπάμαι αλλά πρόκειται απλώς για δηλώσεις. Για μένα αριστερός είναι εκείνος που δεν προτάσσει το ατομικό αλλά το συλλογικό, που δεν χαϊδεύει αυτιά αλλά τα τραβάει κιόλας, που δεν χρησιμοποιεί τη θέση του για να κάνει θεατρική καριέρα, που δεν υπερασπίζεται τραμπούκους στο όνομα της δημοκρατίας, που δεν νομιμοποιεί ψηφοφορίες δια βοής ή δια ανατάσεως της χειρός επειδή κάποιοι φοβούνται να στήσουν κάλπη. Διερωτώμαι τι έκανε ο πρύτανης που κι εγώ ψήφισα για να ξεβαλτώσει το διαλυμένο πανεπιστήμιο, ποια κονδύλια από το ΕΣΠΑ εξασφάλισε, ποια οικονομικά σκάνδαλα του σκανδαλώδους ΕΜΚΕ αποκάλυψε, ποιους παρανομούντες διπλοθεσίτες υπαλλήλους παρέπεμψε, ποια πρόσωπα από αυτά που λυμαίνονται από χρόνια το πανεπιστήμιο απομάκρυνε; Εκτός και αν είναι αριστερό και δημοκρατικό να δηλώνεις "Δεν εφαρμόζω το νόμο" και να το εφαρμόζεις επιλεκτικά. Επίσης να καλύπτεις τον απίστευτο νεποτισμό, την οικογενειοκρατία και τα ρουσφέτια των πέντε ανθρώπων που διοικούν το ΕΚΠΑ ευλογώντας συγχρόνως τα εκατοντάδες(!) πλαστά βιογραφικά που υπέβαλαν οι εργαζόμενοι υποστηρίζοντας, όλοι, πως πέρασαν με τον ΑΣΕΠ ενώ απλώς επωφελήθηκαν του δεξιού νόμου του δεξιού Παυλόπουλου. Στο ΕΚΠΑ δεκαετίες γίνεται πανηγύρι τρωκτικών οι πάντες γνωρίζουν και ουδείς μιλάει. Ο κ. πρύτανης ασχολείται με το θέατρο ενώ στα παρασκήνια κάποιοι εξακολουθούν να θησαυρίζουν χρησιμοποιώντας τον αγώνα των υπολοίπων. Τέλος, τι άθλιο κακόγουστο έντυπο το "Εδώ Πανεπιστήμιο"! Ολόκληρο πανεπιστήμιο και να βγάζει έντυπο αντάξιο της Αυριανής! Ο πρύτανης αποδεικνύεται, φευ, ανεπαρκής και ο α λα καρτ αυταρχισμός ή η μικροπολιτική του Αρβανιτόπουλου δεν τον απαλλάσσουν από τις δικές του ευθύνες
Όχι αγαπητέ φοιτητίσκε, δεν είναι αριστερό και αγωνιστικό να στηρίζεις μειοψηφίες και να μην θες να αλλάξει τίποτε στο τόσο απαρχαιωμένο πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας. Προσωπικά αγωνίζομαι για ένα ανοιχτό προοδευτικό πανεπιστήμιο με πρωταγωνιστές του τους φοιτητές, την έρευνα, τις ανοιχτές διαδικασίες, την αξιοκρατία, τη πειθαρχία, τον ελεύθερο διάλογο, και την εμμονή στην κατάκτηση της επιστημονικής γνώσης. Επίσης η Αριστερά που οραματίζομαι θα απομακρύνει τα κομματικά μαγαζάκια από τα πανεπιστήμια και τη συναλλαγή κάτω από το τραπέζι ανάμεσα σε διδάσκοντες και διδασκόμενους. Είμαστε δάσκαλοι και όχι μαθητοπατέρες.


1 σχόλιο:

  1. Φίλε μου αγαπητέ Μάνο
    Ίσως να σου διαφεύγει πως ο αριστερισμός (ο νεολογισμός δικός μου )
    είναι ο νέος τρόπος αποτύπωσης του πορνο-δευδο-σοσιαλισμού που εμπότισαν στον λαό καθάρματα που ήθελαν ένα μπουκάλι ουίσκυ στην καθισιά τους και κάποιες ελαφρές στα γεράματα τους !!!! Θα μου πεις αυτό ήθελε ο λαουτζίκος αυτόν διάλεξε !!!!
    Έστω ! Εάν θέλεις να ξεκαθαρίσεις το ιδεολογικό σου τοπίο Δήλωσε πως δεν είσαι αριστερός Και κάτι τελευταίο Ο αριστερισμός ήταν πάντα ο βαριάς μορφής καρκίνος του κομμουνιστικού ιδεώδους !!!!

    Παναγής Αντωνόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή