Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Απάντηση σε “Μεταρρυθμιστές”



Η τελευταία Athens Voice (A.V.) είχε αφιέρωμα στη μεταρρύθμιση και τη σοσιαλδημοκρατία. Αξιέπαινη προσπάθεια αλλά ποιοι απαντούν; Όλοι οι ήρωες του εκσυγχρονιστικού σημιτισμού οι οποίοι φευ είχαν πολλαπλές ευκαιρίες για να υλοποιήσουν τα “οράματα” τους από θέσεις εξουσίας αλλά ενσωματώθηκαν εύκολα στη λοιμική του πασοκισμού, δεν είδαν ή δεν κατάλαβαν τον λαϊκισμό που ενδημούσε και τώρα πάλι θέλουν να μας (ξανα)σώσουν έχοντας ως μόνο τους και αποκλειστικό στόχο το ΣΥΡΙΖΑ. Μετρήστε ονόματα: Χριστοδουλάκης, Ζορμπά, Ρεπούση, Αλιβιζάτος, Διαμαντοπούλου, κλπ. Και καλά αυτοί. Η A.V. όμως, τέτοια “αντικειμενικότητα”; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά κακά αλλά δεν είναι αυτά που του καταμαρτυρούν οι Ανδρέας Παππάς και συντροφία. Επί 30 χρόνια καταγγέλλουμε τον πασοκικό λαϊκισμό υπό τα ποικίλα πρόσωπα του γι αυτό είναι τουλάχιστον ανακρίβεια να μας καταλογίζουν πως νεκραναστήσαμε τον... Αντρέα. Ποιοι; Οι υποψήφιοι του Βενιζέλου και οι συνυπουργοί του Τσοχατζόπουλου. Παιδιά, σαφώς οι του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν πάραυτα να στραγγαλίσουν τον Κνίτη που κοιμάται μέσα τους αλλά και σεις κάνετε την αυτοκριτική σας και... διακοπές για λίγο. Μην μας σώζετε άλλο! Διαχειριστήκατε τις φιλοδοξίες σας από υψηλές θέσεις εξουσίας, βουλές, ευροβουλές, υπουργεία, κυβερνητικές επιτροπές, ΕΚΕΒΙ, παιδαγωγικά ινστιτούτα, κλπ. Διαχειριστήκατε πακτωλούς χρημάτων τη στιγμή που ο ΣΥΝ προσπαθούσε να διατυπώσει αντιρρητικό, προς τη μόνιμη εξουσία σας, λόγο από τις εσχατιές της αντιπολίτευσης και τώρα που το οικοδόμημα των προνομίων και του κρατικοδίαιτου “εκσυγχρονισμού” σας τρίζει, θέλετε πάλι θέση πρώτο τραπέζι πίστας μέσω του κεκαθαρμένου (!) Πασόκ ή της φοβικά αναποφάσιστης ΔΗΜΑΡ. Βλέπετε, το ήθος του Κουβέλη είναι εμπόδιο στον “ πραγματισμό” πολλών από σας. Συμβαίνει κάτι στον τόπο που σας υπερβαίνει. Κάτι τρομερό και μαζί παρήγορο. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ μ' όλες του τις αδυναμίες το ψηλαφεί. Όλη η Ευρώπη είναι σε τεράστια κρίση γιατί η ακολουθητέα πολιτική της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών είναι τραγικά αποτυχημένη. Τόσο απλά. Μόνο που επί αυτού η A.V. εκτός των καταρών κατά του Αλέξη ούτε λέξη!

ΥΓ. 1
Επί Κωστάκη, ο επαρκέστερος υπουργός της ΝΔ ήταν ο Θ. Ρουσόπουλος η πληθωρική του όμως φιλοδοξία τον οδήγησε σε μοιραία λάθη τακτικής. Έκτοτε αιδημόνως ιδιωτεύει. Οποία αντίθεση μ' όλους τους τίποτε και ουδέποτε διδαχθέντες σημιτοφύλακες.

ΥΓ. 2
Ο όρος “σοσιαλδημοκρατία” βεβαρημένος ιστορικά είναι σήμερα τουλάχιστον παρωχημένος ή και παραπλανητικός. Βολεύει πάντως όσους δεν ομολογούν ανοιχτά το φιλελευθερισμό τους ή ντρέπονται για την αριστεροσύνη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου