Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Υστερόγραφα

1.Τριήμερο στη Σικιά Κορινθίας στου φίλου μου του Γιώργου. Ανάμεσα σε χιλιάδες βίλες, βιλίτσες, συγκροτήματα εξοχικών, διαμερίσματα παραθερισμού. Οι ταβέρνες και τα εστιατόρια ασφυκτικά γεμάτα, οι παραλίες ξέχειλες. Στην εθνική οδό μετρούσαν τις εκατοντάδες(!) μερσεντές, BMW, τα πόρσε καγιέν και τα τσερόκι. Η επίδειξη και η μούρη ακόμη εμφανείς παρά τη κρίση. Φαντάζομαι το ίδιο θα συμβαίνει τη στιγμή αυτή στα νησιά, τη Χαλκιδική, τη Πάτρα και την Αλεξανδρούπολη. Ο τόπος έχει ακόμη πολύ λίπος να κάψει και οι συντοπίτες μας καμία διάθεση έστω και παραμικρής προσφοράς. Ο καθένας για τη πάρτη του έστω και το πάρτι τελείωσε. Όσοι ποινικοποίησαν τις έννοιες "πατρίδα" και "πατριώτης", ας δρέψουν τώρα τα επίχειρα της ευήθειάς τους. Η επίκληση του Συντάγματος στο πατριωτισμό μας ειναι πλέον γράμμα κενό. Οι συμπατριώτες μας θέλουν απλώς να απολαμβάνουν χωρίς κόστος και χωρίς τύψεις. Ο πιό χυδαίος καπιταλισμός συνδυασμένος με τη πιό υποκριτική κομουνιστική συνθηματολογία.
2. Αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι κινήσεις σαν αυτή των 32 είναι απλώς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα με εκ προοιμίου ευήμερη διάρκεια. Είναι "μιμήσεις πράξεως σπουδαίας" όπως είναι πια το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα Διαγγέλματα του προθυπουργού, ή οι εκκλήσεις της Ε.Ε. για συναίνεση. Κατ΄ουσίαν έχουμε "δράματα" χωρίς δράση που εξαντλούνται ταυτόχρονα με το ενδιαφέρον ή την ευπιστία του καταναλωτή τους. Εν ολίγοις αντί δειλών δηλαδή στρογγυλευμένων δηλώσεων και εν τέλει απολιτικών κειμένων προτείνω στο ακκιζόμενο ως πάσχον πνευματικό μας star system πρώτα σιωπή και αναστοχασμό και έπειτα δράσεις πολιτικές μέσα σε παλιές ή νέες συλλογικότητες.
3. Ο δήμος Μυκόνου διαθέτει 10.000 ευρώ για τα νέα άμφια του μητροπολίτη Δωρόθεου Β'. Γιωργάκη λεφτά υπάρχουν!! Πότε θα χωρίσεις την εκκλησία από το κράτος και το κράτος από τα λαμόγια της τοπικής αυτοδιοίκησης; Δεν υπάρχει και θεός για να τους κάψει ρε γαμώτο!

1 σχόλιο:

  1. Οι πασοκοι-πασοκοφιλοι κομμουνιστικη ιδεολογια?τσ-τσ-τσ-Αυτοι απλα θα φερουν τον καλο προσωπο του μαρξισμου...(αυτα ελεγαν στο προηγουμενο συνεδριο τους...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή