Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Δικαιοσύνην μάθετε…

  • Θρίαμβος! Στις πρόσφατες, δημοτικές εκλογές στις οποίες εκτεθήκαμε με το ψηφοδέλτιο του Γ. Καμίνη, τιμηθήκαμε με τις ψήφους 653 συμπολιτών μας. Είμεθα, πλέον, σχεδόν κίνημα, κι όχι τ’ άλλα που ιδρύονται επειδή κάποιες κυρίες έχουν πρόβλημα με την εμμηνόπαυσή τους. Ευχαριστούμε θερμά και υποσχόμεθα ότι δεν θα το ξανακάνουμε! Είναι αυτονόητο ότι δεν εξελέγημεν διότι απαιτείτο αριθμός πολύ μεγαλύτερος. Όμως διαπιστώσαμε εν τοις πραγμάσιν ότι 653 συνάνθρωποι ημών τουλάχιστον δεν μας μισούν και ασφαλώς μας προτιμούν π.χ. από τον Ψινάκη. Δεν είναι και λίγο στους ολίγιστους καιρούς που ζούμε…

  • Ο οποίος Ψινάκης λειτουργεί σαν ένα είδος μάστιγας του θεού της showbiz και τιμωρεί όλους τους ουτιδανούς πολιτικούς που τολμούν να τον εκμεταλλευτούν προς ίδιον συμφέρον υποτιμώντας το ήδη πλήρως απαξιωμένο, σώμα των εκλογέων. Πρώτος ήταν ο κωλοτούμπας Καρατζαφέρης ο οποίος προτείνοντας Ψιψινάκη αποκαλύφθηκε ακόμη και στους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς του και, συγχρόνως, εξετέθη στους υπόλοιπους τηλεστάρ βουλευτές. Σου λέει ο Άδωνις αν ο Ψινάκης γιατί και όχι η Ευγενία; Σωστά! Ακολούθησε ο κουτοπόνηρος Κακλαμάνης που χρησιμοποίησε μεν τον Ψιψινάκη ως δόλωμα για την απέραντη δεξαμενή του λούμπεν και του κιτς αλλά έπεσε ο ίδιος μέσα στα βοθρολύματα της ύβρης του. Έστιν ουν δικαιοσύνη.

  • Η οποία δικαιοσύνη λειτουργεί κατά περίπτωση. Όπως συνέβη πρόσφατα με το ΕΣΡ που έβαλε πρόστιμο 15.000 € στην ΕΡΤ για τις πασίγνωστες δηλώσεις Τσόκλη περί βιασμού και βιαζομένων που τα… θέλουν. Όμως φίλοι, summum jus, summa injuria λέγανε οι Λατίνοι: Απόλυτο δίκαιο ίσον απόλυτη αδικία. Το ΕΡΣ είναι αποτυχημένος θεσμός στην πράξη επειδή δεν μπόρεσε τόσα χρόνια ν’ αλλάξει ούτε κατ’ ελάχιστον την τηλεοπτική μας χωματερή, βασική αιτία του ευρύτερου κοινωνικού εκφυλισμού. Επιπλέον υποκριτικά κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις για το θεαθήναι. Στην περίπτωση μάλιστα του, πράγματι αμετροεπούς λόγω οίησης, Τσόκλη έκανε τεράστιο φάουλ. Διότι ποινικοποίησε την άποψη. Και απαγορεύει έτσι το δικαίωμα κάποιου να λέει τη γνώμη του έστω κι εσφαλμένη. Σε μιαν προγλωσσική τηλεόραση είναι γελοίο να τιμωρείται ο λόγος· έστω και ο πλάγιος. Σ’ αυτή την περίπτωση ο Σελίν ή ο Πάουντ δεν θα φιλοξενούνταν ποτέ από την κρατική τηλοψία (για τα ιδιωτικά κανάλια δεν το συζητάμε· αυτά έχουν εξορίσει προ πολλού και τον λόγο και την εικόνα αρκούμενα σε ομοιώματά τους). Ούτε θα ακουγόταν ένας Ταλιμπάν επειδή θα υπερασπιζόταν τη μπούργκα. Έτσι όμως καταργείται ο διάλογος, η πληροφόρηση εφόσον καταδικάζεται η διαφωνία εν ονόματι ενός ταρτουφικού politically correct. Ποιος θα πληρώσει όμως τα 15.000 €; Η χρεοκοπημένη ΕΡΤ ή ο βαθύπλουτος καλλιτέχνης; Αν διαβάσαμε σωστά, η θυγάτηρ του ομού μετά των γονέων της διαθέτει καταθέσεις ύψους 1.800.000€. Ας δώσει λοιπόν εκείνη το πρόστιμο για λόγους συμβολικούς. Επειδή κάτι χρωστάει η ίδια και στο κόμμα που την έκανε βουλευτίνα και στην ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου