Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μουσείο Μπενάκη σας προσκαλεί στη παρουσίαση της δεύτερης, ολοκληρωμένης δεκάτομης έκδοσης του ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟΥ τη Δευτέρα 3 Μαΐου στις 12:30 το μεσημέρι στο auditorium του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1, Κολωνάκι).

Οι δέκα τόμοι προσφέρονται σε ειδική κασετίνα στη τιμή των 60 ευρώ ενώ ο καθένας χωριστά (και οι ακυκλοφόρητοι 9ος και 10ος τόμοι ) θα διατίθενται στην τιμή των 6 ευρώ από τα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη και από το βιβλιοπωλείο της ΜΙΛΗΤΟΥ (Ιπποκράτους 44).

Πιο συγκεκριμένα ο 9ος τόμος τιτλοφορείται «Εικονολατρεία και Εικονομαχία» και περιλαμβάνει δημιουργούς που από το τελάρο επεκτείνονται στον φυσικό χώρο. Τέλος ο 10ος φέρει τον τίτλο «Η ζωγραφική μετά τη ζωγραφική» και επικεντρώνεται εκτός των άλλων στους street artists με πλούσιο, αδημοσίευτο υλικό ενώ παράλληλα προβαίνει σε μια συνολική αποτίμηση της ελληνικής τέχνης.

Την έκδοση θα παρουσιάσουν οι :

- Γιώργος Χαρβαλιάς, ζωγράφος – Πρύτανης της ΑΣΚΤ

- Κυριάκος Κατζουράκης, ζωγράφος – Πρόεδρος του τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του Α.Π.Θ.

- Θόδωρος Τερζόπουλος, σκηνοθέτης

- Γιώργος Αριστηνός, συγγραφέας

-

Τη συζήτηση συντονίζουν ο διευθυντής του μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβορριάς και ο συγγραφέας Μάνος Στεφανίδης.

Παρακαλείσθε να παραστείτε, θα ακολουθήσει δεξίωση.

Σημ. : Η υπό εκκαθάριση, εταιρεία «Ελεύθερος Τύπος Α.Ε.» προσφέρει δωρεάν τους κυκλοφορήσαντες τόμους της σειράς στο Μουσείο Μπενάκη, στις σχολές Καλών τεχνών Αθήνας – Θεσσαλονίκης και στα πυρόπληκτα σχολεία της Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Παρακαλούμε θερμά να δημοσιευθεί.

6 σχόλια:

  1. Πηγα σημερα να αγορασω τους δυο τομους και μου ειπαν οτι πωλειται μονο ολοκληρη η σειρα, και δεν γνωριζαν τιποτε για διαθεση των δυο τελευταιων τομων... Τελικα ισχυει το δελτιο τυπου ή οχι κε Στεφανιδη?
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωλούνται πλέον και οι δυο τελευταίοι χωριστά. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κε Στεφανιδη καποιο προβλημα υπαρχει. Ξαναπηγα εφοσον εσεις με διαβεβαιωσατε οτι πωλουνται χωριστα και παλι δεν γνωριζαν τιποτε οι υπαλληλοι. Πωλειται μονο ολοκληρη η σειρα. Τους τονισα οτι εσεις ανακοινωσατε οτι πωλουνται και οι δυο τομοι και μηπως εχει γινει καποιο λαθος. Εκεινοι μου ειπαν οτι δεν ξερουμε τι λεει ο κ. Στεφανιδης ξερουμε τι κανουμε εμεις εδω και δεν εχουμε επιπλεον τομους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πωλούνται στην Αθήνα μόνο ή και στην υπόλοιπη Ελλάδα; Στα βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης που ρώτησα δεν είχαν ιδέα.
    Ευχαριστώ
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο μουσειο μπενακη παντως δεν πωλουνται ξεχωριστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού στη Θεσσαλονίκη δεν είναι γνωστό τίποτα για τους 2 τελευταίους τόμους, έστειλα κάποιον γνωστό μου στη ΜΙΛΗΤΟ στην Ιπποκράτους. Του είπαν ότι δεν έχουν πια τους τόμους, τους γύρισαν στην αποθήκη! Αν ξέρει κανείς οτιδήποτε νεότερο, ας το γράψει να μάθουμε κι εμείς.
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή