Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Γράμμα στον Καραμανλή

Στην Ελλάδα ψηφίζουμε μεγάλους Ελληνες και εκλέγουμε μικρούς. Πρώτο κόμμα στις εκλογές η αποχή. Δηλαδή, Ελληνες καθολικώς διαμαρτυρόμενοι, όπως λέγαμε και στη χούντα. Στην πραγματικότητα όμως έχασε η Ν.Δ., δεν κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, αφού έπειτα από τέτοιον ορυμαγδό και τέτοια κατρακύλα της κυβερνητικής παράταξης εκείνο υπολείπεται ακόμη δύο μονάδες σε σχέση με τα ποσοστά του 2004. Από την άλλη, τις απώλειες του Καραμανλή ψάξτε τις στο διπλασιασμό του ΛΑΟΣ και στους Οικολόγους. Με τους οποίους κατέβηκε ακόμη και η Λυδία Κονιόρδου, καλλιτέχνις με γνωστά αντι-αριστερά ανακλαστικά.

Όμως, τη μεγαλύτερη απώλεια στον πρωθυπουργό προκάλεσαν οι δηλώσεις του πως «ουδείς πολιτικός και κανένα κόμμα (δεν) χρηματίστηκαν από τη Siemens». Αλλά και η διαχρονική εικόνα μερικών σιδηροδέσμιων που οδηγούνται στις φυλακές, όπως οι «κουμπάροι», η Τσέκου ή η σύζυγος και η κόρη Καραβέλα για την επίτευξη κατεξοχήν επικοινωνιακών εντυπώσεων. Δηλαδή, πως να, το κράτος αγρυπνά, η Δικαιοσύνη είναι αδέκαστη και άλλα τέτοια τερπνά, υποκριτικά όσο και χυδαία, στην προφανή τους σκοπιμότητα.

Όταν οι πολιτικοί που λαδώθηκαν είναι άπαντες έξω και μάλιστα δίνουν μαθήματα ηθικής, ε, κ. Καραμανλή, το «πόμολο» -που λέει και ο Τζιμάκος-, ο λαός δηλαδή, δεν μασάει πια.

Αφήστε στην άκρη λοιπόν επικοινωνιολόγους, διαφημιστές, μακιγιέρ και δημοσκόπους, ξεχάστε, για φέτος τουλάχιστον, την Τήνο ή την Ιο και στρωθείτε στη δουλειά (ούτε ο Χριστοφοράκος θα πάει στην Τήνο). Είναι τέτοιο το αποτέλεσμα των εκλογών ώστε όλα παραμένουν ανοιχτά.

Το θέμα είναι πως η κυβέρνησή σας, παρά τις θετικές της προσπάθειες, έχει σωρεύσει απογοήτευση και θυμό στην κοινωνία ευρύτερα. Κύριε Καραμανλή, αποδεσμεύστε το κόμμα από το κράτος, κρατήστε τη Δικαιοσύνη μακριά από μικροπολιτικούς σχεδιασμούς, ψάξτε για τους άξιους και όχι για τους κόλακες, εφαρμόστε την αξιοκρατία τόσο στο άμεσο περιβάλλον σας όσο και στον πολιτειακό μηχανισμό ευρύτερα.

Δώστε άμεσα ένα παράδειγμα, δηλαδή μιαν ελπίδα, σε έναν κόσμο που βουλιάζει στην απάθεια και τον ατομοκεντρισμό. Αρχίζοντας από τον εαυτό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου